Mijn momentjes

Momenten uit mijn leven die ik wil delen

Hallo wereld

maart7

Ik heb van kinds af aan geschreven. Mijn moeder deed het ook dus ik heb het van geen vreemde. Dit is de introductie van mijn ‘website’ in wording:

Mijn moeder verzon voor ons kinderen, 11 stuks, altijd verhaaltjes. Ik zie haar nog zitten, ’s avonds na het eten aan tafel. Er lagen 7 ongesneden broden. Dat moesten boterhammen worden voor mijn vader en mijn grote broers die bij hem in het stucadoorsbedrijf werkten.  Stucadoren maakt hongerig denk ik want het kwam maar zelden voor dat ze een paar sneetjes brood mee terugbrachten. Nadat ze met het mes een kruis op het brood had gemaakt begon ze brood te snijden en te vertellen. Wij hingen aan haar lippen, oud en jong.

Toen ik een jaar of 7 was, begon ik zelf verzinseltjes op te schrijven. Mijn eerste opstel op school werd beloond met het hoogste punt dat je er voor kon krijgen, een 8, en de juf las het voor aan de klas. Dat maakte dat ik schrijven nog leuker vond, al ben ik nooit op het idee gekomen om schrijfster te worden. Ik schrijf dan ook geen literaire hoogstandjes, maar gewoon over de kleine alledaagse dingen die ik mee maak.

Mijn leven lang heb ik dat gedaan, vroeger op losse papiertjes en in schriftjes. Mijn kinderen vonden het prachtig. Die papiertjes en schriftjes zwierven door het huis en voor we verhuisden verzamelde ik alles wat ik nog kon vinden in een doos. Helaas werd die doos aangezien voor oud papier en veel ben ik kwijt. De eerste jaren dook er nog wel eens wat op in een boek waar ik het had bewaard en die verhaaltjes heb ik nu opgeslagen.

posted under Geen categorie
One Comment to

“Hallo wereld”

  1. Avatar maart 7th, 2013 at 11:53 admin Says:

    Leuk verhaal Thea !


Email will not be published

Website example

Your Comment: