Mijn momentjes

Momenten uit mijn leven die ik wil delen

Nachtdienst

maart10

Ik heb geregeld nachtdienst met Nell. Soms heb ik een zware nacht door mijn slaapproblemen maar ik kan er altijd op rekenen, dat zij me er doorheen sleept. We zijn vaak flink melig en Nell is dan goed in het bedenken van gekke woordspelletjes. Alles is dan bijvoorbeeld keigoed, keiruig, keifijn en de meest rare dingen kei. Keimelig dus.

We knappen altijd zienderogen op als de dagdienst binnenkomt, die ons met onze meligheid na een poos keigraag ziet vertrekken. Dit doen we pas als het lab komt om de baby’s bloed te prikken. Zij hebben altijd een doos met cadeautjes bij zich om kindertjes na het bloedprikken te belonen. Niet van toepassing op onze baby’s dus, maar Nell en ik vinden het keileuk en duiken keienthousiast de doos in om onze eigen kindertjes thuis te verrassen. We kiezen vooral keilawaaierige speeltjes uit.

In het weekend ligt mijn keilieve echtvriend altijd nog op één oor bij mijn thuiskomst maar de jongens komen altijd keiblij de trap afhobbelen. Ze vinden het altijd keispannend of ik wat bij me heb. Ja hoor, vandaag wel. Keillollige ballonnen met een pijpje eraan waarmee je ze kunt opblazen. Bij het leeglopen maken ze vervolgens een keipokkenherrie. ‘Ga papa maar wakker maken,’ zeg ik keiliefjes en kei-enthousiast vertrekt het stel naar boven.

Als ik na een poosje naar boven ga om te gaan slapen, ligt hij in bed, zijn kussen met twee handen keistevig vasthoudend over zijn hoofd. De jongens zijn nog keidruk bezig met hun ballonnen en het klinkt keihard. ‘Ik haat het als jij in de nachtdienst zit,’ bromt hij keislaperig. Ik weet het, soms ben ik keivervelend. Keimoe duik ik mijn bed in en binnen twee minuten slaap ik keivast.

Email will not be published

Website example

Your Comment: