Mijn momentjes

Momenten uit mijn leven die ik wil delen

Mooi!!!!!!!!

juni25

Ik sta voor het loket van de bank en om hem niet uit het oog te verliezen heb ik mijn bijna 4 jarige zoon Roel op de Bali voor me gezet. De bankmedewerker is van alles uit aan het zoeken en ondertussen moet ik papieren invullen. Dan kan ik geen rond rennend kind gebruiken. Roel stoot me aan en als ik hem aankijk, zie ik hem staren. Ik kijk waarnaar. Naast me staat een meneer met een bijna zwarte huidskleur. Hoewel Roel met mensen van allerlei kleur en ras is opgegroeid, heeft hij zo’n erg zwarte meneer nog nooit gezien. Ik ook niet want hij is echt diep zwart. Dan buigt Roel naar voren en ik hou mijn hart vast. Nu gaat het komen…… Roel aait over de hand van de meneer en zegt: ‘Wat ben jij mooi.’ De meneer begint te lachen en zegt: ‘Dat hoor ik niet vaak’. Roel aait nog een keer en zegt: ‘Niet met zeep wassen hoor want dan wordt je wit.’ Alle wachtenden beginnen te grinniken en onder elkaar te praten. De zwarte meneer wordt ook betrokken in het gesprek. Als ik eindelijk klaar ben staat hij nog steeds met mensen te praten. Wij wuiven naar hem maar worden buiten door hem ingehaald. ‘Ha Roel:’ zegt hij want ze hebben zich aan elkaar voorgesteld. ‘Blijf zoals je bent en laat mensen zien dat we allemaal mooi zijn.’

2 Comments to

“Mooi!!!!!!!!”

 1. Avatar augustus 4th, 2013 at 22:12 Anne Marie Says:

  Thea, dit is prachtig! Wat een wijsheid.

  Groet,
  Anne Marie


 2. Avatar november 27th, 2014 at 21:38 admin Says:

  Dank je Anne Marie,
  Daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen.


Email will not be published

Website example

Your Comment: