Mijn momentjes

Momenten uit mijn leven die ik wil delen

Zoervleisj

mei18

Als echte Limbo hou ik van veel en lekker koken. Van huis uit ken ik een aantal streekgerechten waar mijn man en kinderen dol op zijn. Net als mijn moeder kook ik altijd royaal; er kunnen immers onverwacht gasten mee eten. Met twee opgroeiende tieners gebeurt dat geregeld maar ook manlief brengt soms onverwachte gasten mee. Als fulltime werkende moeder heb ik echter een paar problemen: De gerechten zijn tijdrovend en mijn opgroeiende jeugd wil na het uitgaan wel eens de pannen met eten voor de volgende dag gedeeltelijk maar geregeld helemaal leegeten. Ons huis is zeer populair, zeker als het gratis eten betreft. Op een dag is het weer zover; man en kinderen hebben zin in Zoervleisj, in de rest van Nederland mogelijk bekend als zuurvlees. Omdat ik vrij ben geen probleem; terwijl ik de maaltijd van die dag kook, staat het Zoervleisj ondertussen gezellig een paar uur te pruttelen. Morgen (zaterdag) moet ik tot 17.00 uur werken en het is wel handig alsik het vlees alleen maar hoef op te warmen, frietjes te bakken en een salade te maken. Ik sta nog te bedenken waar ik de grote pan met vlees nu eens zal verstoppen; tot nu toe lukt het mijn jeugd altijd om alles wat eetbaar is te vinden.

Dan krijg ik een briljant idee; mijn vriendin woont maar 2 huizen verder en haar kinderen zijn nog maar ukkies, dus ’s nachts niet op voedseljacht. Met de pan loop ik naar haar toe en leg het uit. Geen probleem, in haar koelkast in de garage vindt mijn jeugd het never nooit. Zoervleisj gered en ik opgelucht; morgen snel klaar met koken. De volgende dag kom ik thuis van het werk. Mijn vriendin komt meteen het Zoervleisj brengen; althans dat denk ik. Niets is echter minder waar. Zij was de avond ervoor niet lekker en ging vroeg naar bed. De kaartclub van haar man kwam en had na de nodige biertjes honger. Manlief keek in de koelkast in de garage wat er nog op voorraad was. Wow een pan Zoervleisj, overheerlijk met frietjes. Het smaakte geweldig en er was niets meer over. Wij hebben die avond frietjes met een gebakken ei gegeten. Ook lekker al smaakt frietjes met Zoervleisj beter.

001

Nu mag het een paar uur pruttelen

posted under Vrienden
2 Comments to

“Zoervleisj”

 1. Avatar mei 25th, 2013 at 18:18 Anne Marie Says:

  Hoi Thea,

  Wat een geweldig verhaal, uit het leven gegrepen. Ik zie het echt voor me hoe die mannen van de kaartclub die pan met vlees soldaat maken.

  Hier in de randstad heet het ‘draadjesvlees’ en in Brabant noemen we het ‘stoofvlees’ (frietje stoofvlees), misschien doen jullie er iets meer azijn of wijn in, zodat het iets zuurder wordt. Het is ook heel lekker met pasta en geraspte kaas.

  Je hebt me op een idee gebracht, ik ga het volgende week weer eens maken. Lekker!!

  Groetjes,
  Anne Marie


 2. Avatar juni 15th, 2013 at 21:14 admin Says:

  Ha Anne Marie

  Vanwege drukte even niet hier geweest maar welaan het schrijven.
  Ik ben benieuwd naar jouw recept 🙂

  Groetjes, Thea


Email will not be published

Website example

Your Comment: