Mijn momentjes

Momenten uit mijn leven die ik wil delen

Alle dagen zijn een feestje

mei12

100_0484 - kopie

Mijn naam is Sieske.

Ik ben een poes en woon in Venlo samen met mijn zus Snoebel en mijn ehhhh, laat ik hem maar (stief) broer noemen, Raffie. Wij zijn alle drie heel speciale raskatten: Het Katimo ras. Samen met mijn zusje Snoebel ben ik via Stichting Katimo geadopteerd. www.stichtingkatimo.nl We zijn gevonden toen we 4 weken waren, weggegooid langs de kant van de weg om dood te gaan. Onze 2 broertjes hebben het niet overleefd en ook ik ben als kitten erg ziek geweest maar nu ben ik kerngezond. Ergens in juli wordt ik 5 jaar. Eigenlijk voel me ik me iedere dag jarig dus maak ik van iedere dag een feestje.

Ik begin te kwebbelen zodra ik mijn ogen open maak en ben altijd goed gehumeurd. Tussen mijn schoonheidsslaapjes door heb ik het errug druk. Het liefst draaf door het huis als een jong veulen. Ondertussen kijk ik goed of er ergens iets staat waar ik mee kan spelen. Ik kan er niets aan doen dat er geregeld wat kapot gaat. Dat is de schuld van mijn mensen; zij zetten het zo neer dat het wel erg verleidelijk is om er niet mee te spelen en soms valt het dan zomaar kapot.
100_1367

Echt het viel zomaar vanzelf hoor!!!!

Raffie is ook wel te porren voor een feestje maar Snoebel doet alleen mee als ze haar gekke 5 minuten heeft. Ik hou het meer op 3 dolle dagen of moet ik zeggen 5 dolle jaren? Daarom vind ik het leuk als er opvangkittens zijn. Die houden ook van rennen en spelen. Samen met hen beleef ik dan gouden tijden. Wij zijn vaker gastgezin voor Stichting Katimo geweest maar nu is het vrouwtjesmens ziek. Hopelijk kunnen er snel weer nieuwe kittens komen.

Mijn grootste hobby is eten. Zodra ik iemand in de keuken hoor ben ik er als de kippen bij. Alles wat maar even onbewaakt staat eet ik op maar ik maak ook geregeld de bakjes van Snoebel en Raffie leeg. Ik hoor u denken: ‘Hoe kan dat, zo’n rank en slank katje’. Omdat ik zo actief ben werk ik immers de hele dag aan mijn figuur. Ik ben ook dol op mensen. Als er bezoek komt gaat Snoebel eerst kijken of ze aardig zijn daarna kom ik pas en als ík eenmaal begin te knuffelen weet ik van geen ophouden. Wij mogen niet uit de tuin maar ik weet als geen ander te ontsnappen. Bij slecht weer ben ik in no time weer thuis maar als het mooi weer is zet ik de bloemetjes buiten. Dan blijf ik gewoon 1 of 2 nachten weg tot ik genoeg heb van de muizen en konijntjes en weer trek heb in brokjes en nat voer. Tja en dan kan ik best lang slapen want buiten moet ik hard werken. U merkt het wel, ik kwebbel heel wat af de hele dag. Ik moet me nu echter excuseren. Het vrouwtje staat klaar met de kam. Dat vind ik nóg leuker dan ondeugend zijn; een schoonheidsbehandeling. Mijn zwarte velletje moet immers mooi en glanzend blijven.

100_1415

Sieske betekent in ons dialect schatje. Dat ik een schatje ben hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen want dat zien jullie wel 😉

Wil je ook zo’n speciale raskat? Kijk dan op de website van Stichting Katimo:
www.stichtingkatimo.nl

posted under Kattebelletjes

Email will not be published

Website example

Your Comment: