Mijn momentjes

Momenten uit mijn leven die ik wil delen

Kussen na je 30e

mei9

Ze is mijn collega, 21 jaar en ze gaat binnenkort trouwen. Iedere dienst die we samen draaien heeft maar één onderwerp: Het aanstaande huwelijk. Ik ben 35 jaar en ondanks het leeftijdsverschil klikt het. Leuk dat ze ook steeds wil weten wat ik deed en wat ik voelde. Op een avond zegt ze me: ‘Niet boos op me worden maar ik vind het zo goor als mensen van boven de 30 jaar kussen, om over de rest maar niet te spreken.’ Even ben ik verbijsterd maar dan schiet ik hartelijk in de lach. ‘We spreken elkaar vast nog daarover Maureen.’ We zijn allemaal uitgenodigd op de bruiloft en het is een knalfeest waar ik me prima amuseer.

Jaren later ben ik Unithoofd op de Kraamafdeling. Het is druk en er zijn zieken. Ik ben nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en help dus mee op de afdeling. Bij de overdracht door de nachtdienst laat een naam een belletje rinkelen in mijn achterhoofd. Zou het? Nee vast niet. Die kamer is echter voor mij besluit ik. Inderdaad als ik de kamer oploop ligt daar de bewuste collega Maureen. Nee ze is niet onder de 30 jaar maar 31 jaar en bevallen van haar 2e dochter. Ik verzorg haar maar zeg niets over haar uitspraak voor ze trouwde. Ze begint er echter zelf over. ‘ Wat was ik onnozel, Thea’ zegt ze. Nu kan ik het niet laten om toch te zeggen: ‘Ik heb je gezegd dat we elkaar nog zouden spreken daarover Maureen.’ Nu moeten we er allebei hartelijk om lachen.

Email will not be published

Website example

Your Comment: