Mijn momentjes

Momenten uit mijn leven die ik wil delen

Erfenis?

maart17

Het is oud en nieuw. Traditie getrouw vieren wij het al jaren met vier stellen. Wisselend per jaar zorgt er een stel voor het eten en daarna spellen tot in de kleine uurtjes. Vroeger was dat Triviant maar tegenwoordig Pokeren we en daarna spelen we Uno tot in de kleine uurtjes. Het pokeren gaat deze avond wonderbaarlijk goed. Om middernacht zit ik met een grote stapel fiches voor me. Om exact 00.00 uur knalt de champagnekurk en hebben een pauze om vuurwerk kijken. Natuurlijk bellen we en worden gebeld door familie en vrienden. Ik krijg mijn jongste zoon aan de lijn. Enthousiast de beste wensen schreeuwend vertelt hij wat ze aan het doen zijn. Hij heeft duidelijk de nodige alcoholische versnaperingen gehad maar helemaal nuchter ben ik ook niet. ‘Wat doen jullie’ vraagt hij tot slot. ‘Wij pokeren’ informeer ik hem. ‘Wie wint er’ vraagt hij. ‘Tot nu toe ik’ zeg ik. ‘Dat heb je van mij geërfd’ schreeuwt hij enthousiast. Super trots is hij op zo’n moeder. Als hij weer in normale staat is zal ik toch eens voorzichtig informeren of wij ‘het bloemetjes en bijtjes verhaal’ wel goed hebben overgebracht. Overigens ben ik mijn hele ‘kapitaal’ in de loop van de nacht weer verloren.

Nawoord: Helaas is onze vriend Pierre in 2012 overleden. Wat is het anders zonder zijn Bourgondische instelling, genietend van het gezelschap, eten en drinken. In gedachten hoor ik hem moppen vertellen en zijn gulle lach door het huis schallen. Ik mis zijn maffe mailtjes. Oud en nieuw zal nooit meer hetzelfde zijn.

Email will not be published

Website example

Your Comment: