Mijn momentjes

Momenten uit mijn leven die ik wil delen

Verkering

maart15

De bel gaat. Margo doet open. Voor de deur staat Jolijn, een klasgenootje van haar achtjarige zoon. Is Ruben thuis? Ja hoor, kom maar binnen, hij is thuis. Binnenkomen wil ze niet want ze moet wat vragen. Oké, ik roep hem wel even. Met tegenzin maakt Ruben zich los uit een intens wild spel met zijn vrienden. Moet dat nou. Hij laat de deur openstaan zodat Margo alles meekrijgt. ‘Wil je verkering met Marieke, zij is op je?’, vraagt Jolijn. De vraag overvalt hem duidelijk: Plotseling heeft hij 5 handen en 3 voeten en weet zich geen houding te geven. ‘Ik weet het niet’, aarzelt hij. ‘Als je het niet doet, gaat Marieke huilen’, is het kordate antwoord van Jolijn. Ruben wil duidelijk niet hardvochtig zijn maar blijft aarzelen. Hij weet zich steeds minder raad met zijn houding. ‘He, toe nou’, probeert Jolijn hem over te halen. ‘Nou vooruit dan maar’, is zijn niet overenthousiaste antwoord. Blijkbaar is het nu goed en hij mag terug naar zijn vriendjes om gewoon verder te gaan met hun spel. Door het raam ziet Margo Marieke die half verstopt achter een boom wacht. Jolijn holt naar haar toe en samen maken ze een vreugdedansje voor ze vertrekken. Meer als een antwoord wordt er schijnbaar niet verwacht.

’s Avonds in bed beseft Ruben pas dat hij verkering heeft. ‘Moet ik nu met haar zoenen?’, vraagt hij een beetje benauwd. Thuis is hij een echte knuffelaar maar buitenshuis moet hij er niet veel van hebben. ‘Niet als je dat niet wil’, vertel Margo hem en met een tevreden zucht gaat hij slapen. De volgende woensdag mag hij ‘s middags bij Marieke thuis eten en spelen. Om 17.00 uur haalt Margo hem op en hij is helemaal enthousiast. Onder het eten alleen nog verhalen over Marieke; ze is zóóóóó leuk en ook zóóóóó lief. Haar vader is tandarts en Ruben besluit dat zij hem dan ook maar als tandarts moeten nemen; véééééél leuker dan die van ons. Zo gaat het weken door: Het enthousiasme blijft, het gaat blijkbaar goed met de liefde. Dan komt de dag dat hij verdrietig uit school komt: Het is uit, Marieke wil hem niet meer. Ze is op een ander. Pas ’s avonds in bed komt het hele verhaal eruit. Marieke heeft het uitgemaakt omdat hij niet wilde kussen. Margo had immers gezegd dat het niet hoefde. Toch krijgt ze nog een dikke pakkerd van hem. Dit had ze dus echt niet verwacht. Welk kind luistert er tegenwoordig nog naar zijn moeder?

Email will not be published

Website example

Your Comment: