Mijn momentjes

Momenten uit mijn leven die ik wil delen
Browsing Snabbeltjes

Wat staat daar!!!!!?????

maart12

We zijn met z’n vieren naar de middagvoorstelling van de musical Evita geweest. We hebben genoten en blijven gezellig nog wat drinken en nababbelen in de schouwburg. Als we naar de garderobe lopen passeert ons een jong meisje dat duidelijk bij het personeel van de schouwburg hoort. Zij duwt een kist op wielen voort en ik lees vluchtig het opschrift van de kist. Ik kijk haar aan en ze lijkt ietwat beschaamd terug te kijken. ‘Zag je wat op die kist stond’, zeg ik zachtjes tegen mijn zus. ‘Ja hoor,’ antwoordt ze, ‘vieze doekjes’. ‘O’, zeg ik een beetje beteuterd, ‘ik las VIEZE BOEKJES’. Ik vond het al een beetje raar. Heb ik een dirty mind?

Mam, doe eens normaal ……

maart12

Als werkende moeder maak ben je toch vaak ongerust dat je niet genoeg tijd besteed aan je kinderen. Ik heb dus de gewoonte om, als ik vrij ben, iets gezelligs met ze te doen. De jongste is 15 en heeft schoolvakantie. Ik probeer steeds weer iets te verzinnen wat hij leuk zal vinden, zwemmen, een pretpark of ik vraag hem wat hijzelf graag zou willen. Afhankelijk van de prijs mogen een of meerdere vrienden mee. Als ik op een avond weer wat gezelligs voorstel voor de volgende dag klinkt er een diepe zucht. ‘Wat is er joh,’vraag ik. Hij antwoordt; ‘Mam, je moet niet denken dat als jij vrij bent, ik steeds tijd heb om jou te amuseren’. Van verbazing weet ik niet wat te antwoorden.

Wat doe je in je pauze?

maart12

In die tijd gebruiken we een elektrische tandenborstel met een speciaal hulpstukje om het slijm uit de longetjes van baby’s ‘los te kloppen’. Dit noemen we vibreren. Karin heeft zo’n ding nodig, maar kan het nergens vinden. Ze komt de couveusekamer op waar ik op dat moment aan het werk ben. Er zijn veel ouders op de kamer. ‘Heb je een vibrator voor me?’ vraagt ze mij. ‘Hoezo’, vraagt een van de vaders nuchter, ‘heb je pauze?’

Bevalling?

maart12

Truus is alleen op de couveusekamer aan het werk als er gebeld wordt dat er een opname komt. Ze heeft het druk en besluit hulp te vragen. Ze loopt de gang op maar ziet niemand van haar collega’s. Tijd om te zoeken heeft ze niet. ‘Help’ roept ze dan maar hard op de gang, ‘ik krijg een kind.’ ‘Toch niet hier op de gang hoop ik’ zegt de verbaasde KNO arts die net aan komt lopen.

Ei

maart12

Roel is bijna 4 en wil toch wel eens weten hoe het kan dat er een baby in mijn buik aan het groeien is. Gezellig zitten we samen op de bank en ik vertel van het zaadje van papa en het eitje van mama. Als de twee samen komen groeit daaruit de baby. Roel vraagt niet verder en zegt: ‘ O, nou snap ik het’. Als hij zijn limonade op heeft gaat hij buiten spelen. Tegen vijven ben ik aan het koken. Moegespeeld komt Roel weer binnen. Hij kijkt me nadenkend aan en vraagt: ‘Heb je vandaag al een ei gelegd?’